
Βυσσινο γλυκο του κουταλιου
υλικα
- 1 κιλό βύσσινα
- 1 κιλό ζάχαρη,
- 1 φλ. νερό
- 1 μικρό λεμόνι (χυμός)
εκτελεση
Πλένουμε καλά τα βύσσινα , αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και βγάζουμε τα κουκούτσια με μία φουρκέτα. Βουτάμε τα κουκούτσια στο 1/2 λίτρο νερό να ξεπλυθούν καλά . Βάζουμε τα βύσσινα σε μία απλωτή κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό που ξεπλύναμε τα κουκούτσια. Τ' αφήνουμε μία νύχτα να βγάλουν όλα τα υγρά τους και την επομένη βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
Αφαιρούμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια της κατσαρόλας και μετά από 20 λεπτά αφαιρούμε τα βύσσινα με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας. Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου το σιρόπι μέχρι να δέσει Οταν δέσει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα βύσσινα και την ανακινούμε αρκετές φορές για να φουσκώσουν με σιρόπι και να παραμείνουν στρογγυλά. Αφού κρυώσει το γλυκό τοποθετούμε τα βύσσινα σε ένα γυάλινο βάζο και προσθέτουμε σιρόπι τόσο όσο για να τα καλύψει.