
Βραστό χοιρινό με πατάτες στην κατσαρόλα
Υλικα
- δύο χοιρινες μπριζόλες με το κόκκαλο
- τρείς μεγάλες πατάτες κομένες περίπου σε κύβους
- μία κούπα λάδι
- στιμένο λεμόνι (όσο θέλουμε)
- ένα κύβο μοσχάρι
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα (να είναι αρκετό για να σκεπαστούν οι μπριζόλες και οι πατάτες) Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά
Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνουμαι τον κύβο το λάδι και έπειτα τις μπριζόλες να βράσουν. Αφού βράσει το κρέας ρίχνουμε τις πατάτες
Ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε το φαγητό για μία ώρα περίπου να βράσει δοκιμάζοντας με ένα πιρούνι τις πατάτες αν έβρασαν. Στο τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και το στιμένο λεμόνι.