
Τηγανητές κροκέτες βακαλάου
700γρ Βακαλάος φιλέτο ξαλμυρισμένος
100γρ κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
50γρ αλεύρι λευκό (τύπου σκληρό)
100γρ μπύρα
1 ½ κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
10γρ χυμό λεμονιού
kαλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
Υλικα
Εκτέλεση
Ξεπαγώνετε τα φιλέτα συμφώνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος.
Αφαιρείτε προσεκτικά το δέρμα από τα φιλέτα και τα κόβετε σε λωρίδες κατά μήκος της ραχοκοκαλιάς του.
Σε ένα μπλέντερ αλέθετε τα φιλέτα με διακεκομμένες κινήσεις.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε το πολτοποιημένο ψάρι με την μπύρα, το αλεύρι, το κρεμμύδι, τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού.
Πλάθετε τις κροκέτες τις αλευρώνετε καλά και τις τηγανίζετε σε καυτό καλαμποκέλαιο.
Σερβίρετε τις κροκέτες με βραστά χόρτα, τηγανιτές πατάτες ή την παραδοσιακή σκορδαλιά.