
Τηγανιτές γαρίδες με χυλό μπύρας
500 γρ. γαρίδες μεσαίες χωρίς κέλυφος με ουρά
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουτ. τσαγιού αλάτι
½ κουτ. τσαγιού πιπέρι καγιέν ή πάπρικα ή τσίλι
1 κουτ. τσαγιού θυμάρι
¾ φλιτζανιού μπίρα (περίπου)
λάδι για το τηγάνισμα
Υλικα
Εκτέλεση
Ξεπλένετε καλά τις γαρίδες και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
Σε μεσαίο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι και τα μπαχαρικά.
Προσθέτετε στο μείγμα μπίρα μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Κρατώντας τις γαρίδες από την ουρά, τις βουτάτε μία μία στο χυλό και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι για 3΄-4΄περίπου γυρίζοντας τις για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.