Ρυζόγαλο

Υλικα 

  • Ρύζι γλασέ: 1/2 κούπα
  • Νερό: 2 κούπες
  • Γάλα: 1 λίτρο
  •  Κορν φλάουρ: 3 1/2 κουταλιές 
  • Ζάχαρη: 3/4 κούπας
  • Λεμόνι: 1 μόνο τη φλούδα
  • Κανέλα: όσο σας αρέσει προαιρετικά


Εκτέλεση 

Βάζετε το νερό και το ρύζι (χωρίς να το πλύνετε) σε κατσαρόλα με καπάκι και το σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσει τελείως το ρύζι και να μείνει με λίγο νερό. Προσθέτετε το γάλα και τη φλούδα λεμονιού και βράζετε, ανακατεύοντας που και που, για να μην κολλήσει το ρύζι. 

Προσθέτετε τη ζάχαρη και σιγοβράζετε για 3 - 4 λεπτά. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτετε στο ρυζόγαλο, ανακατεύοντας. Σιγοβράζετε μερικά λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει παχύρρευστο το μείγμα. Αφαιρείτε την φλούδα και μοιράζετε σε μπολάκια. 

Όταν κρυώσει το φυλάτε στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε πασπαλίζετε με κανέλα.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε