Ρύζι πιλάφι με λαχανικά

Υλικα 

  • Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο
  • ελαιόλαδο: 4 κουταλιές
  • κομμένα φέτες μανιτάρια: 1 κούπα
  • ψιλοκομμένη πράσινη ή κόκκινη πιπεριά: 1 μεγάλη 
  • κομμένα κύβους καρότα: 2 μέτρια
  • φρέσκο ή κατεψυγμένο αρακά: 1/2 κούπα 
  • ρύζι τύπου Αμερικής: 1 1/2 κούπα
  • ζεστό ζωμό κότας (ή νερό και 1 κύβο): 3 - 4 κούπες
  • αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει


Εκτέλεση 

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. 

Προσθέτετε τα ρύζι και μαγειρεύετε μισό λεπτό. Τέλος προσθέτετε τον αρακά, το καρότο και το ζωμό (προσθέστε αρχικά 3 κούπες και αν χρειαστεί στη συνέχεια, προσθέτετε κι άλλο).

 Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βράσει, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πιεί τα υγρά του. Που και που ανακατεύετε. Βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε πολύ ζεστό. 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε