
Ρωσικη σαλατα
Υλικα
πατάτες 3 τεμ.μέτρια
καρότα 2 τεμ.μέτρια
αρακάς 100 γρ., ανάμεικτα λαχανικά
100 γρ., αγγουράκια τουρσί 1
50 γρ., κάπαρι 50 γρ.προαιρετικά
ελιές 50 γρ.κομμένες προαιρετικά
αλάτι
3 κουταλιές της σούπας 500γρ. μαγιονεζα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα καρότα και τις πατάτες και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό (1 κουταλιά της σούπας αλάτι) μέχρι να μαλακώσουν.
Επίσης βράζουμε τον αρακά μαζί με τα ανάμεικτα λαχανικά σε αλατισμένο νερό (1 κουταλιά της σούπ. αλάτι), τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τα καρότα. Τα κόβουμε σε μικρούς κύβους, κόβουμε τα αγγουράκια τουρσί σε μικρά κομμάτια και τα στραγγίζουμε πιέζοντας τα μέσα στις παλάμες μας για να φύγουν όλα τα υγρά.
Βγάζουμε από το ψυγείο την μαγιονέζα και προσθέτουμε μέσα τα υλικά, τις πατάτες, τα καρότα, τα λαχανικά, τα αγουράκια τουρσί, την κάπαρη και τις ελιές (προαιρετικά). Ρίχνουμε από πάνω λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας απαλά χωρίς να πιέζουμε το μείγμα και η ρώσικη σαλάτα είναι έτοιμη.