Ψωμί με σουσάμι

Υλικα 

  • 800 γρ. αλεύρι σταρένιο (σκληρό)
  • 200 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 3 κ.γλ. αλάτι
  • 3 κ.σ. γάλα φρέσκο (προαιρετικα)
  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 2½ ποτήρια χλιαρό νερό (περίπου)
  • λίγο σουσάμι


Εκτέλεση 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το γάλα και τη ζάχαρη και τ' ανακατεύουμε. 

Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο και ζυμώνουμε. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν μαζευτεί σε μπάλα και καθαρίσουν τα τοιχώματα της λεκάνης. 

Τη βάζουμε στον πάγκο της κουζίνας μας και τη ζυμώνουμε για 10΄ μέχρι να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε