
Ψαρόσουπα
Υλικα
- 1½ κιλό ψαρι για σουπα
- 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι ρύζι γλασέ
- ⅔ φλιτζ. Ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια από λέπια και εντόσθια. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό, 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και τα ψάρια. Αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το νερό).
Βγάζουμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα ψάρια σε πιατέλα, περνάμε το ζωμό που έχουμε στη κατσαρόλα από σήτα για να μην μείνει μέσα κανένα κοκκαλάκι και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν. Ταυτόχρονα, καθαρίζουμε τα ψάρια από τα κόκκαλα. Δοκιμάζουμε τα λαχανικά, όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τα καθαρισμένα κομμάτια των ψαριών και το χυμό από τα λεμόνια.
Σερβίρουμε ζεστή τη σούπα μας.