
Πένες με κοτόπουλο, μανιτάρια και σάλτσα τυριού
Υλικα
- 2 Στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
- 1 πακέτο [500 γρ.] πένες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας,
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 100 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ή άλλα της αρεσκείας σας κομμένα σε λωρίδες
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- 200 γρ. μαλακό Τυρί [τύπου Φιλαδέλφεια]
- Ελαιόλαδο
- 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
- αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε το ζυμαρικό μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σοτάρουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι τα κομμάτια κοτόπουλου με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε ζεστό νερό και το κύβο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10΄περίπου. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το τυρί με τα υλικά και να γίνει μία πηχτή σάλτσα.
Μέσα στο τηγάνι προσθέτουμε και το ζυμαρικό μας και ανακατεύουμε με τη σάλτσα * ή σερβίρουμε το ζυμαρικό μας και το περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.