Πατατόπιτα με σφολιάτα

Υλικα 

  • Σφολιάτα: 2 φύλλα, ξεπαγωμένα
  • Πατάτες: 2 μεγάλες (500 γρ. Περίπου)
  • Ψιλοκομμένο άνηθο: 1/2 ματσάκι
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 1/2 ματσάκι
  • Ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι: 1 - 2 κρεμμυδάκια. 
  • Τριμμένο κίτρινο τυρί: 60 γρ.
  • Γάλα: 1/3 κούπας
  • Αυγό: 1 μέτριο
  • Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές για το άλειμμα 
  • Σουσάμι: 2 κουτ. σούπας, προαιρετικά για πασπάλισμα, 
  • Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει


Εκτέλεση 

Πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε να μαλακώσουν. 

Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Όταν οι πατάτες μαλακώσουν, τις βγάζετε από τη φωτιά   και ενώ είναι ακόμη ζεστές τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε με  το πιρούνι ή με πρέσα πατάτας.  Προσθέτετε αλατοπίπερο,   τ ο αυγό,  το  γάλα, το  τυρί,  τον  άνηθο,  τον   μαϊντανό  και    το κρεμμύδι. Ανακατεύετε καλά. 

Λαδώνετε ένα ταψί 30 Χ 40 περίπου εκατοστά  και στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας. Αδειάζετε το μείγμα της πατάτας και το απώνετε καλά. Σκεπάζετε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και τυλίγετε τα φύλλα ολόγυρα, ώστε να σφραγίσει μέσα η γέμιση. Λαδώνετε   την  επιφάνεια,   πασπαλίζετε  με το σουσάμι   και τρυπάτε το   πάνω φύλλο με   πιρούνι ή   μαχαίρι   σε    πολλά σημεία. 

Ψήνετε  την   πίτα  στο φούρνο, για  40 περίπου  λεπτά,   να ροδίσει καλά. Τρώγεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου. 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε