Πατατοκροκέτες

    Υλικα

  • πατάτες 1½ κιλό

  • κρόκοι αυγών 2

  • κεφαλογραβιέρα τριμ. 1 φλυτζάνι

  • παρμεζάνα τριμ.1/2 φλυτζάνι

  • ζαμπόν ψιλοκομμένο 4 φέτες

  • μοσχοκάρυδο 1 πρέζα

  • αλάτι, πιπέρι

  • λίγο αλεύρι

  • λίγη φρυγανιά

  • αυγό χτυπημένο 1 


    Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις καθαρίζουμε. Τις περνάμε από το μύλο του πουρέ. Τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.

Προσθέτουμε τους κρόκους, τα τυριά και το μοσχοκάρυδο. Στη συνέχεια βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ζαμπόν.

Ζυμώνουμε με το χέρι, πλάθουμε σε μπαλάκια σαν καρύδι ή πλακέ σαν κεφτεδάκια. Βουτάμε τις κροκέτες στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και στη φρυγανιά.

Αφήνουμε σε πιατέλα με λαδόκολλα τις κροκέτες στο ψυγείο για 30 λεπτά. Έπειτα τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τέλος τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε