
Πανακότα βανίλια
Υλικα
- Γάλα: 2 1/2 κούπες
- Κρέμα γάλακτος: 2 κούπες
- Ζάχαρη: 6 κουταλιές σούπας
- Σκόνη ζελατίνη: 2 φακελάκια (για 1 λίτρο υγρό)
- Βανίλια: 1 λοβός
- Σιρόπι ή κομπόστα της αρεσκείας σας: 1 κούπα
Εκτέλεση
Προσθέτετε στην μισή κούπα γάλα την ζελατίνη και την ανακατεύετε να λιώσει. Την αφήνετε κατά μέρος να μουλιάσει. Σε κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη.
Κόβετε κατά μήκος τον λοβό της βανίλιας και με μαχαίρι αφαιρείτε τα σποράκια. Τα προσθέτετε μαζί με τον λοβό στο γάλα. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη. Όταν κάψει καλά, κατεβάζετε από την φωτιά και αφαιρείτε τον λοβό.
Προσθέτετε το γάλα με την ζελατίνη και ανακατεύετε να λιώσει καλά. Μοιράζετε το μείγμα σε 8 ποτήρια ή μπολάκια και αφού κρυώσει τα βάζετε στο ψυγείο να σφίξουν. Πριν τα σερβίρετε, τα περιχύνετε με σιρόπι ή κομπόστα της αρεσκείας σας.