
Παγωτό βανίλια
υλικα
- 1 κουτί (250γρ.) φυτική σαντιγύ σε κρέμα
- 1 κουτί (387γρ.) ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουτί (410γρ.) γάλα εβαπορέ
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 2 βανίλιες
εκτελεση
Κτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγύ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και κτυπάμε για 1-2 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε τα 2 γάλατα, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το κτύπημα για άλλα 3 λεπτά.
Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και κάθε 1 ώρα περίπου το βγάζουμε και το χτυπάμε στο μίξερ για να μή κρυσταλλώσει και για να είναι αφράτο. Ξαναβάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη, το αφήνουμε να παγώσειι καλά και σερβίρουμε.