
Ντολμαδάκια με ρύζι σταφίδες και κουκουνάρι
Υλικά
500γρ. κληματόφυλλα
1/4φλ. ελαιόλαδο
2κουτ. χυμο λεμόνια
3κουτ. σταφίδες
2κουτ. ελαιόλαδο
3κουτ. Κουκουνάρι
1κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1φλ. ρύζι μακρύκοκο
1κουτ. Ζάχαρη
αλατοπίπερο
1φλ. ζεστο νερό
2κουτ. άνηθο
2κουτ. κανέλα σε σκόνη
2κουτ. μαιντανός ψιλοκομ.
Εκτέλεση
Ζεματάτε τα φύλλα σε καυτό νερό για 1ώρα περίπου και στραγγίζετε καλά.
Βάζετε τις σταφίδες σε ζεστό νερό να μουλιάσουν για 20΄ και τις σουρώνετε.
Τηγανίζετε στο λάδι τα κουκουνάρια για 2΄.
Προσθέτετε τις σταφίδες, το κρεμμύδι, το ρύζι, τη ζάχαρη, την κανέλα και 2φλιτζάνια νερό. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 20΄ προσθέτετε τον μαιντανό, τον άνηθο και το αλατοπίπερο. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
Αραδιάζετε τα κληματόφυλλα σε καθαρή επιφάνεια εργασίας με την γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω κόβετε τα κοτσάνια και βάζετε από 1κουταλάκι του γλυκού γέμιση.
Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα σε κατσαρόλα και βάζετε μέσα τα ντολμαδάκια σε σειρές το ένα δίπλα στο άλλο περιχύνετε με δυο φλιτζάνια νερο, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
Σκεπάζετε με βαρύ πιάτο και σιγοβράζετε με καπάκι για 30΄, να μαλακώσουν και να απορροφήσουν τα υγρά.