
Μπουρεκάκια μελιτζάνας
5μελιτζάνες φλάσκες σε φέτες
λάδι
μπεσαμελ
2κουτ. βουτυρο
2κουτ. Αλεύρι
1κουπα γάλα
1αυγο
300γρ. τριμμένη φέτα
αλαροπίερο,
150γρ. τυρι κίτρινο
τριμμένο μοσχοκάρυδο
πανάρισμα
αλεύρι
2αυγά χτυπιμένα
τριμμένη φριγανιά
Υλικα
Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με αλάτι και τις αφήνετε να σταθούν 1 ωρα σε τρυπητό.
Ξεπλύνετε τες με τρεχούμενο νερό και στύψτε τες στις παλάμες σας να φύγει το νερό.
Τηγανίστες τις ελαφρά σε ζεστό λάδι και στραγγίστε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάστε την μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα ζεστένετε το βούτυρο καο σοτάρετε το αλεύρι. Προσθέτετε την φέτε και ανακατέψτε.
Ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε επάνε σε χαμηλα φωτια να πήξει η κρέμα. Κατεβάστε τη απο τη φςτιά και αγήστε την να κρεώσι ελαφρά.
Ρίξτε και ανακατ'εψτε το αυγό, το κίτρινο τυρό, το μοσχοκάρυδο,αλατοπίπερο αν χρειάζετε και αφήστε να κρυώσει εντελώς. Η κρέμα πρέπει να ειναι σφιχτεί.
Βάλτε 2κουταλίες απο την κρέμα σε κάθε φέτε μελιτζάνας.
Απλώστε την να πάει σε όλη την επιφάνεια και τυλίγετε σε ρόλό.
Ετοιμάζετε κατά τον ίδιο τρόπο όλα τα ρολά. Αλευρώστε τα, βουτήξτε τα στο αυγό και κατόπιν τυλίξτε τα στη φρυγανιά. Βάλτε τα 30' στο ψυγείο να στερεωθεί το πανάρισμα, και τηγανίστε τα μπουρέκια σε μπόλικο ζεστό λάδι. Σερβίρετε τα ζεστά.