
Μπισκοτα σοκολατας γεμιστα
Υλικα
- 100 γρ. αλεύρι
- 75 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 αβγά
- 40 γρ. κουβερτούρα μαύρη
- 15 γρ. κακάο σκόνη
- 1 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ
- 1/2 κ.γλ. μπέικιν
- ελάχιστο αλάτι
- 60 γρ. βούτυρο
- 180 γρ. άχνη κοσκινισμένη
- 2-3 καψουλάκια βανίλιας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 , στον αέρα.Βάζουμε σε μπεν μαρί, το βούτυρο και την κουβερτούρα να λιώσουν, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και "βγάζουμε" από τη φωτιά να κρυώσει το μίγμα. Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε τα αβγά, το αλάτι και την άχνη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και προσθέτουμε τον καφέ και το μπέικιν. Μόλις τα αβγά είναι έτοιμα, προσθέτουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο, χτυπώντας το μίγμα συνεχώς.
Αφού ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε σταδιακά και το μίγμα με το αλεύρι και χτυπάμε έως ότου έχουμε μια ημίρευστη ζύμη λεία. Καλύπτουμε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής , το μίγμα και σχηματίζουμε τα μικρά μπισκοτάκια. Ψήνουμε για 8-9 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, να κρυώσουν προτού να τα γεμίσουμε.Χτυπάμε στο μίξερ για 4 λεπτά, περίπου, το βούτυρο που το έχουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Προσθέτουμε τις βανίλιες. Κοσκινίζουμε την άχνη και την προσθέτουμε στο βούτυρο σε 3 δόσεις συνεχίζοντας το χτύπημα. Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί. Εφαρμόζουμε δύο δύο τα μπισκοτάκια για να δούμε ποιά ταιριάζουν καλύτερα στο μέγεθος μεταξύ τους. Ύστερα, τα γεμίζουμε με λίγη κρέμα βανίλιας που την βάζουμε στο κέντρο και ακουμπώντας το δεύτερο μπισκοτάκι από πάνω, το πιέζουμε ώστε η γέμιση να απλωθεί ομοιόμορφα.