Μηλοπιτάκια

Υλικα 

  • 2 μήλα μέτρια τριμμένα (με λίγες σταγόνες λεμόνι για να μη μαυρίσουν)
  • 2 κ.σ. Ζάχαρη
  • 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. Κανέλα
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 - 3 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • τρίμμα πορτοκαλιού                                                                      ΓΙΑ ΤΗ ΖΎΜΗ 
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 1/2 κούπα πορτοκάλι στυμμένο ή 1/2 κούπα κρασί άσπρο ή 1/2 κούπα νερό 
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του περίπου
  • 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα 
  • ελάχιστη κανέλα (προαιρετικά)                                                    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 
  • 3 κούπες νερό
  • 3 κούπες ζάχαρη και μισή φέτα λεμόνι!


εκτελεση 

Ρίχνουμε σε λεκανίτσα τα υλικά της ζύμης και ανακατεύουμε με κουτάλι. Ρίχνουμε τόσο αλεύρι, όσο να μην κολλάει να πλάθεται η ζύμη χωρίς ν' ανοίγει, περίπου 1/2 κιλό. 

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 22 μπαλάκια σε μέγεθος μικρού μανταρινιού. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά, να γίνουν ένα μείγμα. 

Ανοίγουμε τη ζύμη, σε φύλλο πάχους 1/2 εκ. και βάζουμε από μια κουταλιά γεμάτη γέμιση. Κλείνουμε καλά το ζυμάρι από πάνω δίνοντάς του σχήμα οβάλ. 

Ψήνουμε σε βουτυρωμένη λαδόκολλα στους 180 β. για 1/2 ωρίτσα περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα και μόλις κρυώσουν λίγο τα σιροπιάζουμε. 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε