
Μηλοπιτάκια
Υλικα
- 2 μήλα μέτρια τριμμένα (με λίγες σταγόνες λεμόνι για να μη μαυρίσουν)
- 2 κ.σ. Ζάχαρη
- 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. Κανέλα
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 - 3 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
- τρίμμα πορτοκαλιού ΓΙΑ ΤΗ ΖΎΜΗ
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο
- 1/2 κούπα πορτοκάλι στυμμένο ή 1/2 κούπα κρασί άσπρο ή 1/2 κούπα νερό
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- λίγο αλάτι
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του περίπου
- 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- ελάχιστη κανέλα (προαιρετικά) ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
- 3 κούπες νερό
- 3 κούπες ζάχαρη και μισή φέτα λεμόνι!
εκτελεση
Ρίχνουμε σε λεκανίτσα τα υλικά της ζύμης και ανακατεύουμε με κουτάλι. Ρίχνουμε τόσο αλεύρι, όσο να μην κολλάει να πλάθεται η ζύμη χωρίς ν' ανοίγει, περίπου 1/2 κιλό.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 22 μπαλάκια σε μέγεθος μικρού μανταρινιού. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά, να γίνουν ένα μείγμα.
Ανοίγουμε τη ζύμη, σε φύλλο πάχους 1/2 εκ. και βάζουμε από μια κουταλιά γεμάτη γέμιση. Κλείνουμε καλά το ζυμάρι από πάνω δίνοντάς του σχήμα οβάλ.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένη λαδόκολλα στους 180 β. για 1/2 ωρίτσα περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα και μόλις κρυώσουν λίγο τα σιροπιάζουμε.