Μελομακάρονα

Υλικα 

           Μείγμα 1

  • 400 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 400 γρ. Σπορέλαιο
  • 180 γρ. Ελαιόλαδο
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 2 - 3 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • 1/4 μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια                                                    Μείγμα 2 
  • 1000 γρ. Αλεύρι
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό                                                               Για το σιρόπι: 
  • 500 γρ. Νέρο
  • 800 γρ. Ζάχαρη
  • 150 γρ. Μέλι
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
  • 3 στικ κανέλλας
  • 3 ολόκληρα γαρύφαλλα


Εκτέλεση 

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν 3 - 4 ώρες πριν αρχίσουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να κρυώσει. Μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. 

Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλό. 

Προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος 2 και ανακατεύουμε πολύ απαλά για πολύ λίγο για να μην κόψει το μείγμα. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 - 25 λεπτά μέχρι που να τραγανήσουν. 

Πετάμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα, τα σουρώνουμε, μελώνουμε και ρίχνουμε καρύδια.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε