Μακαρονόπιτα

Υλικα

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας για πίτες

  • 500 γρ. μακαρόνια για παστίτσι

  • 2 φλιτζ. του τσαγιού φρέσκο γάλα πλήρες

  • 6 αυγά για τη γέμιση

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού μαργαρίνη λιωμένο

  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο

  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη

  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

  • λίγο αλάτι αν χρειάζεται

  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα


Εκτέλεση 

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό 2-3 λεπτά λιγότερο απ΄ότι υποδεικνύουν οι οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζουμε καλά, τα λαδώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. 

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε με τα τριμμένα τυριά και τα ζυμαρικά.

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί κουζίνας ή ένα στρόγγυλο με διάμετρο 36εκ. Βάζουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα, έτσι ώστε να καλυφθούν ο πάτος και τα πλαϊνά. Ρίχνουμε το 1/3 της γέμισης και την απλώνουμε. Μετά βάζουμε 1 φύλλο βουτυρωμένο και απλώνουμε πάλι 1/3 της γέμισης και τέλος πάλι 1 βουτυρωμένο φύλλο και την υπόλοιπη γέμιση. Στο τέλος τοποθετούμε 2 φύλλα βουτυρωμένα. 

Χαράσσουμε ελαφρά σε τετράγωνα κομμάτια την πίτα και την περιχύνουμε με το 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα, που το έχουμε χτυπήσει με το 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-55 λεπτά στους 180°C, ώσπου να ροδίσει καλά η πίτα. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση μπέικον ή ζαμπόν ψιλοκομμένα σε κύβους.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε