
Λαχματζούν
200 γραμ μοσχαρίσιο κιμά
200 γραμ. αρνίσιο κιμά
3 κ .σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
5 κ.σ. φρέσκια τομάτα περασμένη στο τρίφτη
2 κ.σ. ψιλοκομμένες πιπεριές
3 κ. γλυκού μπούκοβο
αλάτι
3 κ.σ.πελτέ τομάτας
ανηθο
μαιντανό
500γραμ αλεύρι για τη ζύμη
Υλικα
Εκτέλεση
Σε μία λεκανίτσα κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε μία πρέζα αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνετε μέχρι να δέσει η ζύμη και να γίνει λεία.
Την αφήνετε στην άκρη. Σε μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση.
Ρίχνετε τους κιμάδες σ ένα μπόλ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τπιπεριές, 3 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μπούκοβο, 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και tις ψιλοκομμένες 2 κουταλιές μείγμα από ψιλοκομμένο άνιθο και μαίντανό.
Ανακατεύετε καλά με το χέρι. Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη
Ανοίγετε το κάθε μέρος σ ένα στρογγυλό φύλλο. Απλώνετε πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου τη γέμιση που ετοιμάσατε και τη βάζετε στο φούρνο ανοιχτή για περίπου 3 λεπτά.
Επαναλαμβάνετε με όσες πίτες θέλετε Κάθε πίτα σερβίρετε με ντομάτα, καυτερή πιπεριά και χυμό λεμόνι.