Λαχματζούν

    Υλικα

  • 200 γραμ μοσχαρίσιο κιμά

  • 200 γραμ. αρνίσιο κιμά

  • 3 κ .σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

  • 5 κ.σ. φρέσκια τομάτα περασμένη στο τρίφτη

  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένες πιπεριές

  • 3 κ. γλυκού μπούκοβο

  • αλάτι

  • 3 κ.σ.πελτέ τομάτας

  • ανηθο

  • μαιντανό

  • 500γραμ αλεύρι για τη ζύμη 


    Εκτέλεση

Σε μία λεκανίτσα κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε μία πρέζα αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνετε μέχρι να δέσει η ζύμη και να γίνει λεία.

Την αφήνετε στην άκρη. Σε μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση.

Ρίχνετε τους κιμάδες σ ένα μπόλ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τπιπεριές, 3 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μπούκοβο, 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και tις ψιλοκομμένες 2 κουταλιές μείγμα από ψιλοκομμένο άνιθο και μαίντανό.

Ανακατεύετε καλά με το χέρι. Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη

Ανοίγετε το κάθε μέρος σ ένα στρογγυλό φύλλο. Απλώνετε πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου τη γέμιση που ετοιμάσατε και τη βάζετε στο φούρνο ανοιχτή για περίπου 3 λεπτά.

Επαναλαμβάνετε με όσες πίτες θέλετε Κάθε πίτα σερβίρετε με ντομάτα, καυτερή πιπεριά και χυμό λεμόνι. 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε