Κουλουράκια πορτοκαλιου

Υλικα 

  • ¾ κούπας τσαγιού βούτυρο
  • 1 ¾ κούπας τσαγιού ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 βανίλια 
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • ½ κούπα τσαγιού γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκάλι
  • 4 κουταλάκια γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι σόδα
  • μια πρέζα αλάτι
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο για επάλειψη


Εκτέλεση 

Βάζουμε σε ένα μπολ πρώτα τη ζάχαρη με τη βούτυρο χτυπάμε με το μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, έπειτα το γάλα με το χυμό πορτοκάλι συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος λίγο λίγο το αλεύρι τη σόδα, τη βανίλια, το μπέικιν, το αλάτι, το ξύσμα και όταν αρχίσει να σκληραίνει η ζύμη τη δουλεύουμε με το χέρι (η ζύμη να είναι μαλακή, να μη κολλάει στα χέρια και να είναι εύπλαστη). 

Αν χρησιμοποιήσετε μηχανή για κουλουράκια θα πρέπει να είναι λίγο πιο μαλακή. Προσοχή με το αλεύρι γιατί αν βάλουμε παραπάνω ποσότητα θα βγουν πολύ σκληρά. Στη συνέχεια προσαρμόζουμε τα εξαρτήματα στη μηχανή προσθέτουμε ζύμη και περνάμε από εκεί κόβοντας κουλουράκια στο μέγεθος που θέλουμε. 

Αν δε διαθέτουμε μηχανή πλάθουμε με τα χέρια κουλουράκια σε διάφορα σχήματα(π.χ πλεξούδες) και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί η σε ταψί που έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αλείφουμε με αυγό χρησιμοποιώντας πινέλο ένα ένα τα κουλουράκια μας.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180Ο περίπου 15-20 λεπτά (ανάλογα το μέγεθός τους).

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε