
Κοτόσουπα
Υλικα
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
- 3 φλιτζ. Ρύζι
- ½ φλιτζ. Ελαιόλαδο
- 1 ζωμός λαχανικών
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι-πιπέρι
- κλωναράκια σέλινου
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα βραστό νερό ρίξε το λάδι, τα κομμάτια κοτόπουλου, το ζωμό λαχανικών και άφησέ τα να βράσουν για περίπου 40 λεπτά.
Βγάλε μετά με μια τρυπητή κουτάλα τα κομμάτια του κοτόπουλου σε πιατέλα και πέρασε το ζωμό κοτόπουλου από σουρωτήρι, το οποίο να έχεις τοποθετήσει πάνω από μπολ, για να μη χαθεί ο πολύτιμος ζωμός. Μέτρα πόσο ζωμό έχεις (αν είναι λιγότερος από 8 φλιτζάνια, πρόσθεσε όσο βραστό νερό χρειάζεται για να τα συμπληρώσεις), ρίξ' τον σε μια κατσαρόλα και, μόλις πάρει μια βράση, πρόσθεσε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και βράσε για 20 λεπτά.
Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο , ανακάτεψε και πρόσθεσε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σέρβιρε τη σούπα ζεστή.