
Κοτόπουλο με μπάμιες και αρακά
Υλικα
- Κομμένο μερίδες κοτόπουλο: 1400 γρ. περίπου
- ελαιόλαδο: 1/2 κούπα, ψιλοκομμένο
- κρεμμύδι:1 μέτριο
- ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες
- συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας: 400 γρ.
- αρακάς: 400 γρ. (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
- μπάμιες: 400 γρ. (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
- αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
- ζάχαρη: 1/2 - 1 κουταλάκι (ανάλογα πόσο ξινή είναι η ντομάτα)
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζετε καλά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Προς το τέλος προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαραίνετε κι αυτά με προσοχή, να μην μαυρίσουν.
Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, αλατοπίπερο, λίγη ζάχαρη και 1 κούπα νερό (αν κάνετε το φαγητό σε χύτρα ταχύτητας δεν χρειάζεται νερό). Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Όσο βράζει το προσέχετε μήπως χρειαστεί επιπλέον νερό. Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτετε τον αρακά και τις μπάμιες.
Τα σιγοβράζετε όλα μαζί για 10 - 15 λεπτά ακόμη με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα (έτσι δεν χάνει το χρώμα του ο αρακάς). Αποφεύγετε να ανακατέψετε το φαγητό για να μην διαλυθούν οι μπάμιες. Αν χρειαστεί, κουνάτε δυνατά την κατσαρόλα, αντί να ανακατέψετε με κουτάλα. Κατεβάζετε από την φωτιά και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.