Κοτόπουλο με χυλοπιτες στη γάστρα

Υλικα 

  • Ένα κοτόπουλο τεμαχισμένο σε μερίδες
  • 1 κουτί κονκασέ
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 3/4 κούπας λάδι
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλας
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 &1/2 κούπας τουτουμάκια.


Εκτέλεση 

Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας το κοτόπουλο. Σοτάρουμε στο λάδι το κοτόπουλο με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον πελτέ και το κονκασέ, και σοτάρουμε για λίγο ακόμα αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε καυτό νερό να σκεπαστεί το φαγητό, αλάτι , πιπέρι, ξύλο κανέλας και μπαχάρι. Βράζουμε το κοτόπουλο, και αφού είναι έτοιμο και έχει μείνει με ελάχιστη σάλτσα, το βγάζουμε σε μια πιατέλα. 

Μεταφέρουμε τη σάλτσα του φαγητού στη γάστρα και συμπληρώνουμε με 4 κούπες καυτό νερό. Τοποθετούμε την γάστρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο . Όταν αρχίσει ο βρασμός ρίχνουμε το τουτουμάκι και ανακατεύουμε μια-δυο φορές. 

Προς το τέλος προσθέτουμε προσεχτικά το κοτόπουλο και αφήνουμε να βράσουν μαζί 5 λεπτά . Αν θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό μας, μόλις είναι έτοιμο το καίμε με μια -δυο κουταλιές φρέσκο βούτυρο.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε