Κορνεδάκια

Υλικα                                                                                                          Για τα κορνεδάκια: 

  • 1 φύλλο κρούστας
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • μεταλλικά κορνέ
  • λαδόκολλα                                                                                Για την κρέμα: 
  • 300 ml γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια       
  • 1 αυγό
  • κρόκοι από 2 αυγά
  • 1 φάκελο σαντιγύ (η μισή δόση για το γαρνίρισμα)                Για το σιρόπι: 
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • λίγο λεμόνι                                                                                Για το γαρνίρισμα: 
  • 2 χούφτες αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα


Εκτέλεση 

Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες μήκους 3-4 εκ. και τις αλείφουµε µε το αυγό. Τυλίγουμε με τις λωρίδες τα μεταλλικά κορνέ αφού τα βρέξουμε λίγο. Στρώνουμε µία λαδόκολλα σε ένα ταψί, τοποθετούμε τα κορνεδάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις κρυώσουν, αφαιρούμε τα μεταλλικά κορνέ. 

Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε το γάλα, την κρέµα γάλακτος και τη βανίλια. Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τη ζάχαρη µε το κορν φλάουρ και τα αυγά μέχρι να γίνουν μίγμα. Μόλις πάρει βράση το γάλα µε την κρέµα, αποσύρουµε από τη φωτιά και ρίχνουµε λίγο στο μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πάρουν τη θερµοκρασία του γάλακτος, τα αδειάζουµε στο υπόλοιπο γάλα, ξαναβάζουµε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουµε το ανακάτεµα έως ότου η κρέµα αρχίσει να κοχλάζει. Μεταφέρουµε την κρέµα σε ένα ταψί για να κρυώσει, σκεπάζοντάς την µε µεµβράνη για να µην κάνει κρούστα. Φτιάχνουμε τη σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες της (θέλει 200 ml γάλα) και προσθέτουμε τη μισή σαντιγύ στην κρέμα. 

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 25'. Βουτάμε ίσα-ίσα τα κορνεδάκια στο σιρόπι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν ελαφρά. Γεμίζουμε με την κρέμα όλα τα κορνεδάκια μέχρι τη μέση περίπου και τελειώνουμε το γέμισμα με τη σαντιγύ που είχαμε φυλάξει. Πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε