
Κολοκυθοκεφτέδες
750γρ. κολοκυθάκια τριμμένα
½ φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2κουτ. άνηθο ψιλοκομμένο
2κουτ. μαιντανό ψιλοκομμένα
3αυγά
1κουτ. πάπρικα
αλατοπίπερο
1φλ. φέτα σε τρίματα
1 ½φλ.ελαίόλαδο
Υλικα
Εκτέλεση
Βάζετε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε σουροτήρι, ταπασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνετε να στραγγίσουν για 15΄ περίπου.
Τα πιέζετε με τις παλάμες σας, να φύγουν τα επιπλέον υγρά και τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί μετα κρεμμύδια, τον άνηθο, τον μαιντανό, τα αυγά, την πάπρικα και ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα τρίμματα της φέτας και το αλεύρι λίγο λίγο.
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια θερμωκρασία.
Παίρνετε κουταλιές απο το μίγμα με τα κολοκύθια και ρίχνετε στο λάδι Τους γυρίζετε και τους αφήνετε να ροδίσουν και απο τις δύο πλευρές, περίπου 5΄.
Τους βγάζετε, τους ακουμπάτς σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε αμέσώς.