Κολοκυθοκεφτέδες

    Υλικα

  • 750γρ. κολοκυθάκια τριμμένα

  • ½ φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  • 2κουτ. άνηθο ψιλοκομμένο

  • 2κουτ. μαιντανό ψιλοκομμένα

  • 3αυγά

  • 1κουτ. πάπρικα

  • αλατοπίπερο                                                               

  • 1φλ. φέτα σε τρίματα

  • 1 ½φλ.ελαίόλαδο 

 

    Εκτέλεση

Βάζετε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε σουροτήρι, ταπασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνετε να στραγγίσουν για 15΄ περίπου.

Τα πιέζετε με τις παλάμες σας, να φύγουν τα επιπλέον υγρά και τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί μετα κρεμμύδια, τον άνηθο, τον μαιντανό, τα αυγά, την πάπρικα και ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά.

Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα τρίμματα της φέτας και το αλεύρι λίγο λίγο.

Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια θερμωκρασία.

Παίρνετε κουταλιές απο το μίγμα με τα κολοκύθια και ρίχνετε στο λάδι Τους γυρίζετε και τους αφήνετε να ροδίσουν και απο τις δύο πλευρές, περίπου 5΄.

Τους βγάζετε, τους ακουμπάτς σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε αμέσώς. 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε