
Κοκκινιστό μοσχάρι με ρύζι
Υλικα
- 1 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή ποντίκι)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο
- 1 κύβο κρέατος
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
- 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντερ
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 4 κουτ. σούπας λάδι
- 1 ξυλάκι κανέλλα (προαιρετικά)
- 1 1\2 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
- ελάχιστο πιπέρι
- 4 ποτήρια νερό
εκτελεση
Βγάζετε όλο το λίπος από το κρέας πού φαίνεται, το πλένετε, το σκουπίζετε και το κόβετε σε κύβους. Ξύνετε κρεμμύδι και σκόρδο και το ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας, τα σωτάρετε 8 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καφετίσουν ελαφρά.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον κύβο κρέατος, ανακατεύετε μέχρι να λειώσει ο κύβος, ρίχνετε και τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ζεστό νερό (1 ποτήρι), το χυμό ντομάτας και την κανέλα (αν σας αρέσει). Προσθέστε άλλο ένα ποτήρι ζεστό νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε την φωτιά και βράζετε για 60 λεπτά. Προσθέτετε την σκόνη τζίντζερ και το λάδι, ανακατεύετε και αφήστε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα και το κατεβάζετε από την φωτιά.
Βάζετε το νερό στην κατσαρόλα και λίγο πιπέρι, μόλις πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι, ανακατεύετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Βράζετε περίπου 20 λεπτά, περίπου μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό. Το σερβίρετε στην πιατέλα και περιχύνετε με το κρέας.