
Κιμαδοπρασοπιτα
Υλικα
- 500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 3 καρότα τριμμένα
- 4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 3 κρεμμύδια
- 1\2 φλυτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
- 3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
- 1 ματσάκι μαιτανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- αλατοπίπερο
- μισό ποτήρι νερού λευκό κρασί ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
- αβγό
- 1 φλυτζάνι γάλα
- 1\2 φλυτζάνι λάδι
εκτελεση
Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε. Προσθέτουμε τον κιμά, σοτάρουμε για 5-10 λεπτά, προσθέτουμε καρότα, πράσα (τα πράσα τα έχουμε βράσει πρώτα για 5 λεπτά και σουρώσει).
Ανακατεύουμε και σε 10 λεπτά προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το κρασί και μόλις το πιεί όλο το ζουμί το τραβάμε από την φωτιά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα φύλλα. Κάθε φύλλο και λάδωμα σε όλη την επιφάνεια, βάζουμε τα μισά, ρίχνουμε και στρώνουμε τη γέμιση ωραία και βάζουμε τα υπόλοιπα από πάνω.
Χαράσσουμε την πίτα μας σε τετράγωνα κομμάτια και χτυπάμε 1 αυγό με το λάδι και το γάλα και το ρίχνουμε από πάνω. Κουνάμε το ταψί να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.