
Κέικ σοκολάτας και πορτοκαλιού
Υλικα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι μαργαρίνη
- 3 αβγά
- 1 και 3/4 φλιτζανιού φαρίνα
- 2 κσ κακάο
- 2 κσ γάλα
- 3 κσ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα 1 πορτοκαλιού
εκτελεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα αβγά και το αλεύρι. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο.
Στο μισό μείγμα προσθέτουμε το κακάο και το γάλα και στο άλλο μισό ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά.
Σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη ρίχνουμε εναλλάξ κουταλιές και από τα δύο μείγματα και στο τελος ανακατεύουμε με κουτάλι, να μπλεχτούνε μεταξύ τους σε γραμμώσεις. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.