
Κέικ πορτοκάλι
Υλικα
- 1 φλ λάδι
- 4 αυγά
- 1 φλ ζάχαρη
- 2 φλ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πορτοκάλι ζουμερό ολόκληρο με την φλούδα
- 3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
εκτελεση
Βάζουμε στο μούλτι το ολόκληρο πορτοκάλι (χωρίς τα κουκούτσια φυσικά) μέχρι να γίνει πολτός.
Στο μίξερ βάζουμε το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και τα κτυπάμε. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-50 λεπτά περίπου.
Αφού περάσουν 30 λεπτά μπορούμε να δοκιμάσουμε με μαχαίρι να δούμε αν το κέικ έχει ψηθεί..