Κέικ με τρούφα

Υλικα 

  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 250 γραμ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5 αυγά
  • 1¼ φλυτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 3 κουτ. σούπας τρούφα
  • 1 πρέζα αλάτι,
  • Zάχαρη άχνη για επικάλυψη


Εκτέλεση 

Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, σε μαρέγκα. Έπειτα, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, για 4΄ να αφρατέψει. Προσθέτουμε έναν - έναν τους κρόκους ώστε να τους απορροφάει το μείγμα. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο, τη μαρέγκα και το αλεύρι. 

Τέλος ρίχνουμε την τρούφα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε το κέικ στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, στους 165°C για 60΄- 65΄, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. 

Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 10΄ στη φόρμα και μετά το ξεφορμάρουμε και το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει, για 15΄.Έπειτα το τοποθετούμε σε πιατέλα που έχουμε κοσκινίσει λίγη ζάχαρη άχνη. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε