Καρμποναρα φουρνου

Υλικα 
  • 1 κιλό πέννες
  • 200γρ μπέικον κομμένο σε κύβους
  • 2 πιπεριές κέρατο πράσινες ή κόκκινες
  • 7-8 μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα                                              ή 1 μεσαία κονσέρβα μανιτάρια
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 200 γρ gouda
  • 400γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι γάλα λάδι, αλάτι πιπέρι



Εκτέλεση 

Βάζουμε να τα μακαρόνια να βράσουν στον μισό χρόνο που αναγράφει η συσκευασία τους.Τα στραγγίζουμε και βάζουμε μέσα στο πυρέξ που θα χρησιμοποιήσουμε.

 Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι μας, μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές να τσιγαριστούν, στο τέλος προσθέτουμε το μπέικον και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βράσουν και τα ρίχνουμε στο πυρέξ με τα μακαρόνια.

 Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και το ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε