
Καλαμαράκια τηγανητά
1 κιλό καλαμαράκια μικρά τρυφερά
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι ελιάς
αλάτι
αλεύρι
λεμονιά
Υλικα
εκτελεση
Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια με άφθονο νερό, τα σκίζουμε, αφαιρούμε τα έντερα, το κοκαλάκι και τα μάτια τους (στο τηγάνισμα σκάζουν και πετάνε λάδια) και τα ξεπλένουμε πολύ καλά, να φύγει όλο το μελάνι τους.
Αποχωρίζουμε τα πλοκάμια από την κουκούλα τους.
Κόβουμε σε κομμάτια τα πλοκάμια, γδέρνουμε την κουκούλα από τη μεμβράνη που τη σκεπάζει και τη σκίζουμε σε λουρίδες.
Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε πρώτα τις λουρίδες της κουκούλας και μετά τα κομμάτια των πλοκαμιών (γιατί τα πλοκάμια αργούν περισσότερο να ψηθούν) σε πολύ δυνατή φωτιά.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα αλατίζουμε και τα σερβίρουμε, γαρνίροντάς τα με φέτες λεμονιών.