Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο

υλικα 

  • 1 κιλό περγαμόντο (καθαρισμένο)
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 3 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 κ.σούπας χυμό λεμονιού



εκτελεση 

Καθαρίζουμε το περγαμόντο από τη φλούδα του και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια που βάζουμε να βράσουν με πολύ νερό, ώσπου να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε κρύο νερό, όπου τα αφήνουμε 7 ώρες περίπου, αλλάζοντας 2 φορές το νερό. 

Τότε, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε πετσέτα να στεγνώσουν. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και αφού πήξει, ρίχνουμε το περγαμόντο και βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να μείνουν για 24 ώρες. 

Την επομένη, τα βράζουμε πάλι για 8-10 λεπτά προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και βράζοντας ξανά το γλυκό για να δέσει κανονικά. Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε σε βάζο ή βάζα.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε