
Γιουβετσι
Υλικα
- 1 κιλό μοσχαράκι (ποντικάκι με το ζελεδάκι του που είναι πιο μαλακό)
- 1/2 κιλό κριθαράκι χονδρό
- 1 κρεμμύδι
- αλάτι, πιπέρι
- 2 πράσινες πιπεριές
- 4 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
- 1 κ.γ πελτέ αν το θέλουμε πιο κόκκινο το φαγητό μας
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κρέας να πάρει χρώμα.
Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τις πιπεριές και την ντοματούλα και το σβήνουμε με 2 ποτήρια νερό. Όταν βράσει, το βάζουμε σε 1 πυρεξάκι στον προθερμασμένο φούρνο και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ψήνουμε στους 180° για κανένα τέταρτο.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό.