
Γαυρος μαρινατος
Υλικα
γαύρο1 κιλό φρέσκο
σκόρδο 7 - 8 σκελίδες ψιλοκομμένες
πιπεριά πράσινη 2 ψιλοκομμένες
μαϊντανό 1φλυτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο όσο χρειαστεί
ξύδι όσο χρειαστεί
αλάτι λίγο ενδιάμεσα
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα κεφάλια από τον γαύρο, τον καθαρίζουμε και βγάζουμε και το κεντρικό ψαροκόκκαλο.
Τον πλένουμε καλά και τον στραγγίζουμε.
Σε ένα γυάλινο σκεύος στρώνουμε μια στρώση με γαύρους ανοιχτούς και σε κάθε στρώση ενδιάμεσα βάζουμε λίγο σκόρδο , λίγο πιπεριά , λίγο μαϊντανό , λίγο ξύδι , λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Συνεχίζουμε και με τις υπόλοιπες στρώσεις με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Τέλος βάζουμε ξύδι και λάδι και το συντηρούμε στο ψυγείο .Μετά από 4-5 μέρες είναι έτοιμος.