
Γαριδομακαρονάδα
Υλικα
- Ελαιόλαδο: 4 - 5 κουταλιές
- ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο
- ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες
- λευκό ξηρό κρασί: 1/2 κούπα
- ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες: 1 κιλό (ή 2 κονκασέ)
- αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
- ζάχαρη: 1/2 - 1 κουταλάκι
- ξερό θυμάρι
- μαντζουράνα: από 1/2 κουταλάκι
- καθαρισμένες γαρίδες: 500 γρ.
- μακαρόνια: 500 γρ.
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι. Μόλις αρχίσει να γυαλίζει, ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε ανακατεύοντας για 2 - 3 λεπτά.
Προσθέτετε το κρασί, βράζετε για 2 λεπτά και προσθέτετε τις ντομάτες, τα αρωματικά, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε τις γαρίδες και μαγειρεύετε άλλα 6 - 8 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά.
Σε μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες και στραγγίζετε. Ξαναβάζετε τη σάλτσα στη φωτιά και προσθέτετε τα μακαρόνια. Τα γυρίζετε 1 - 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, αδειάζετε σε πιατέλα ή μοιράζετε σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως. Αν θέλετε πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.