Γαριδομακαρονάδα

Υλικα 

  • Ελαιόλαδο: 4 - 5 κουταλιές
  • ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο
  • ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες
  • λευκό ξηρό κρασί: 1/2 κούπα
  • ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες: 1 κιλό (ή 2 κονκασέ)
  • αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
  • ζάχαρη: 1/2 - 1 κουταλάκι
  • ξερό θυμάρι
  • μαντζουράνα: από 1/2 κουταλάκι 
  • καθαρισμένες γαρίδες: 500 γρ.
  • μακαρόνια: 500 γρ.


Εκτέλεση 

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι. Μόλις αρχίσει να γυαλίζει, ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε ανακατεύοντας για 2 - 3 λεπτά. 

Προσθέτετε το κρασί, βράζετε για 2 λεπτά και προσθέτετε τις ντομάτες, τα αρωματικά, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε τις γαρίδες και μαγειρεύετε άλλα 6 - 8 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά. 

Σε μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες και στραγγίζετε. Ξαναβάζετε τη σάλτσα στη φωτιά και προσθέτετε τα μακαρόνια. Τα γυρίζετε 1 - 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, αδειάζετε σε πιατέλα ή μοιράζετε σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως. Αν θέλετε πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε