Φτερούγες κοτόπουλου με μουστάρδα και μπύρα

    Υλικα

  • κιλό φτερούγες κοτόπουλου

  • αλάτι και πιπέρι

  • 3 κ.σ ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ μουστάρδα σε σκόνη

  • 1 κ.γ μέλι (ή καστανή ζάχαρη)

  • 1 φλιτζάνι μπύρα

  • 1 φλιτζάνι νερό

  • 5-6 κόκκους πιπεριου


    εκτελεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C ή στους 180C στον αέρα.

Πλένουμε και κόβουμε τις άκρες των φτερών και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το μέλι. Αλατoπι-περώνουμε τις φτερούγες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Με ένα κουτάλι περιχύνουμε ομοιόμορφα τις φτερούγες με το μίγμα μουστάρδας.

Προσθέτουμε προσεκτικά τη μπύρα και το νερό χωρίς να "ξεπλύνουμε" τη μαρινάδα από τις φτερούγες.

Προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού και ψήνουμε στη χαμηλότερη σχάρα για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να έχει σχεδόν εξατμιστεί. Μετά τα 30 λεπτά, εάν είναι απαραίτητο καλύπτουμε το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο για να μην καεί.

Αφαιρούμε το φαγητό από το φούρνο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο (αν δεν έχουμε καλύψει νωρίτερα) για 3-4 λεπτά.

Σερβίρουμε τις φτερούγες ζεστές και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί από το ψήσιμο. 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε