Εκμέκ κανταΐφι

Υλικά                                                                                                      συνταγής για το κανταΐφι 

  • Φύλλο κανταΐφι: 400 γρ.
  • Λιωμένο βούτυρο: 150 γρ.
  • Χοντρ. καρύδι: 100 γρ.
  • Σκόνη κανέλα: 1/2 κουταλάκι
  • Σκόνη γαρύφαλλο: 1 πρέζα
  • Τριμμένη φρυγανιά: 2 κουταλιές σούπας
  • Ζάχαρη: 2 κουταλιές ασούπας.                                                  Υλικά συνταγής για το σιρόπι: 
  • Νερό: 500 ml
  • Ζάχαρη: 500 γρ.
  • Γλυκόζη: 50 ml.                                                                          Υλικά για την κρέμα:  
  • Γάλα: 1 λίτρο
  • Κορν φλάουρ: 3/4 κούπας
  • Ζάχαρη: 3/4 κούπας 
  • Βανίλια: 1 κάψουλα.                                                                    Υλικά συνταγής για την διακόσμηση: 
  • Κρέμα γάλακτος: 400 ml
  •  Άχνη ζάχαρη: 4 κουταλιές
  • Τριμμένο φιστίκι Αιγίνης: 4 κουταλιές σούπας


Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ανακατεύετε μαζί, το καρύδι, την φρυγανιά, την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Βουτυρώνετε ένα ταψί 30 Χ 40 εκ. περίπου. Χωρίζετε καλά, τις ίνες του κανταϊφιού και απλώνετε τα 2/3 στο ταψί. Από πάνω σκορπίζετε το μείγμα του καρυδιού. Σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Περιχύνετε με το βούτυρο και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά, να ροδίσει ελαφρά. 

Μόλις βάλετε το κανταϊφι στο φούρνο, ετοιμάζετε το σιρόπι. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και την γλυκόζη για 5 λεπτά. Κατεβάζετε από την φωτιά και το αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία του. Όταν βγάλετε το κανταΐφι από το φούρνο, το αφήνετε να γίνει ζεστό προς χλιαρό και το περιχύνετε με το σιρόπι. 

Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει.Βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα, μαζί με την κρέμα και το κορν φλάουρ. Βάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε την βανίλια. Αφήνετε να κρυώσει 5 λεπτά, ανακατεύοντας που και που να μην κάνει κρούστα. Απλώνετε την κρέμα πάνω από το κανταΐφι και αφήνετε το γλυκό ξανά να κρυώσει. 

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί. Στολίζετε το γλυκό και πασπαλίζετε με το φιστίκι Αιγίνης ή διακοσμείτε με κερασάκια. Σκεπάζετε το γλυκό και το φυλάτε στο ψυγείο. 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε