Χυλοπίτες ή τουτουμάκια κοκκινιστά

Υλικα 

  • 1 φλυτζ. τσαγιού χυλοπίτες
  • 2 ώριμες ντομάτες στο μούλτι
  • 1 κουτ. σούπας γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 6 φλυτζ. τσαγιού ζωμό κρέατος, ή ίδια ποσότητα νερού
  • 1 κύβο κρεατικών (κοτόπουλο ή μοσχάρι) αν δεν βάλουμε ζωμό 
  • ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδo
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση 

Βάζουμε το ζωμό στην κατσαρόλα μαζί με τον πελτέ, τις ντομάτες, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. 

Αφού πάρουν μια βράση, προσθέτουμε τις χυλοπίτες. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην μας κολλήσουν. 

Τις βράζουμε 10'- 15' περίπου, ώσπου να χυλώσουν.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε