
Χταποδι ξυδατο
1 χταποδι 1 κιλου (κατεψ.)
2 κουπες νερο
1/4 κουπας ξυδι
3 κοκκους μπαχαρι
6-7 κοκκους πιπερι
2 φυλλα δαφνης
ξυδι
αλατι, πιπερι
ελαιολαδο
μαιντανο
Υλικα
Εκτέλεση
Ξεπαγωνουμε το χταποδι,το πλενουμε,βγαζουμε το δοντι με ενα μαχαιρι ή ψαλιδι,χαραζουμε και ανοιγουμε την κουκουλα και κοβουμε τα πλοκαμια ενα ενα.
Το βαζουμε σε μια κατσαρολα με ολα τα υλικα για το βρασιμο και το βραζουμε σε μετρια φωτια για 1 ωρα να μαλακωσει καλα.
Στραγγιζουμε το χταποδι,το κοβουμε σε μικρα κομματια,το βαζουμε σε ενα μπωλ και ριχνουμε ελαιολαδο,ξυδι,λιγο αλατι,λιγο πιπερι και ψιλοκομμενο μαιντανο.
Αν θέλουμε αντί για μαιντανο μπορουμε να βαλουμε ριγανη και προαιρετικα αν μας αρεσει μπορουμε να βαλουμε και σκορδο κομμενο σε λεπτα φετακια.