Χοιρινά παϊδάκια  με μπύρα και σάλτσα barbeque

Υλικα 

  • 2 πλευρές χοιρινά παϊδάκια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια,κομένα σε λεπτές φέτες
  • 1 μπουκάλι μπύρα, 
  • αλατοπίπερο
  • 3 φλιτζάνια σάλτσα barbeque


εκτελεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Τοποθετούμε και απλώνουμε ομοιόμορφα τις φέτες κρεμμυδιού σε ένα ταψί. Πάνω από τα κρεμμύδια τοποθετούμε τις 2 πλευρές παϊδάκια και περιχύνουμε με τη μπύρα. 

Αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Αλλάζουμε τη λειτουργία του φούρνου στο γκριλ και περιμένουμε να ζεσταθεί. Τοποθετούμε τα παϊδάκια (με το πάνω μέρος του κρέατος να ακουμπά το ταψί, δηλαδή τα κόκαλα να φαίνονται) σε ένα καθαρό ταψί και αλείφουμε ένα παχύ στρώμα της σάλτσας barbeque την πάνω πλευρά, Τοποθετούμε το ταψί στη σχάρα σε απόσταση 15 εκ. από το γκριλ και ψήνουμε για 3 λεπτά. 

Αφαιρούμε το κρέας από το φούρνο, αλείφουμε με τη σάλτσα barbeque και ψήνουμε για άλλα 3 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα παϊδάκια και αλείφουμε με μια γενναιόδωρη ποσότητα σάλτσας και ψήνουμε για 3 λεπτά.Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά ή μέχρι τα παϊδάκια να έχουν μια παχιά, κολλώδη επικάλυψη (γλάσο). Κόβουμε σε παϊδάκια και σερβίρουμε με επιπλέον σάλτσα. 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε