Αρνί ή κατσικί μπουτι γεμιστό (γιούλμπασι)

Υλικα 

  • 1 μπούτι αρνιού περίπου 1500 γρ. Ατεμάχιστο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι, κομμένο σε κύβους
  • 4 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 μεγάλο καρότο, σε μπαστούνια
  • φυτίνη για να το αλείψουμε
  • αλατοπίπερο
  • 1 - 2 λαδόκολλες για το τύλιγμα 
  • αλουμινόχαρτο για το τύλιγμα


Εκτέλεση 

Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε να είναι στεγνό. Το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με μυτερό μαχαίρι. Σε κάθε τρύπα, βάζουμε από ένα κομμάτι κεφαλοτύρι, μία σκελίδα σκόρδο και λίγο αλατοπίπερο και συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσουμε όλες τις τρύπες που έχουμε ανοίξει. Το αλείφουμε με τη φυτίνη γύρω - γύρω και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. 

Απλώνουμε την λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας, απλώνουμε τις μισές πιπεριές και το μισό καρότο, τοποθετούμε πάνω τους το κρέας και το σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες πιπεριές και τα καρότα. Συνεχίζουμε κλείνοντας το κρέας, μέσα στην λαδόκολλα, (αν χρειαστεί βάζουμε και δεύτερη). Έπειτα το τυλίγουμε και με το αλουμινόχαρτο, το τοποθετούμε σε ταψί, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, πάνω - κάτω στις αντιστάσεις, για 3 - 3½ ώρες. 

Περίπου στη 1½ ώρα, το γυρίζουμε απ᾿ την άλλη μεριά και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το ξετυλίγουμε προσεκτικά. Αν δεν έχει ροδίσει το ξαναβάζουμε στο φούρνο, με ανοιχτή την λαδόκολλα και το ξεροψήνουμε, όσο μας αρέσει.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε