Αρνί με ξερά φασόλια στη γάστρα

Υλικα 

  • 1200 - 1500 γραμ. αρνάκι ή κατσικάκι
  • 500 γραμ. φασόλια ξερά
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες ή στο μούλτι
  • 1 κόκκινη ή πορτοκαλί πιπεριά ψιλικομμένη
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κρασοπότηρο κρασί
  • αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση 

Από βραδύς, βάζουμε τα φασόλια σε νερό, να φουσκώσουν. Την άλλη μέρα, τα στραγγίζουμε, τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 15' και μετά τα σουρώνουμε. 

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ½ κούπα λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να θωρακιστεί και έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Όταν το κρεμμύδι γίνει διάφανο, σβήνουμε με το κρασί και τ᾿ αφήνουμε να εξατμιστεί.

 Βάζουμε όλα τα υλικά στη γάστρα, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τη ντομάτα και το υπόλοιπο λάδι και προσθέτουμε 1½ κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στις αντιστάσεις, για 90' περίπου. Δέκα λεπτά πριν το τέλος, βγάζουμε το καπάκι της γάστρας και συνεχίζουμε το ψήσιμο, για να ροδίσει το κρέας και να μείνει με το λάδι του. 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε