
Αρνί ή κατσικι ρολο
Υλικα
- 2 μπουτάκια κατσικίσια ή αρνίσια ξεκοκαλισμένα 3 κιλά περίπου
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 3-4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- μερικές λιαστές ντομάτες
- κομμάτια κεφαλοτύρι σε ράβδους
- χυμό λεμονιού
- 1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες σοταρισμένη σε λάδι
- 2 κ.σ. πέστο βασιλικού
- πατάτες κομμένες κυδωνάτες
εκτελεση
Βάζω το κρέας στον πάγκο και το κτυπώ με τον μπαλτά να ανοίξει όσο είναι δυνατόν. Το περιχύνω με λίγο λεμόνι και το αλατοπιπερώνω. Αλείφω εσωτερικά το κρέας με το πέστο και βάζω σκόρδο, ρίγανη, λιαστή, τυρί, πιπεριές.
Το κάνω ρολό και το δένω με σπάγκο βαμβακερό ή το βάζω σε δίκτυ του χασάπη ή το τυλίγω σε μια λαδόκολλα που στρίβω τα άκρα της σαν καραμέλα. Βάζω το κρέας στο ταψί χωρίς τίποτα λιπαρό και υγρό, το περιχύνω με λίγη σόγια και το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο.
Το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο και το ψήνω για 1,5 ώρα. Το φαγητό θα βγάλει αρκετό ζουμί. Το ξεσκεπάζω, προσθέτω τις πατάτες και συνεχίζω το ψήσιμο για 1 με 1,5 ώρα να ξεροψηθεί το κρέας αλλά και οι πατάτες.