Αρακάς λαδερός

υλικα 

  •   500 γραμμ. αρακάς καθαρισμένος
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια 
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. Ζάχαρη
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση 

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄. 

Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά. 

Σκεπάζουμε και βράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο. Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε